Veckobrev v.13

Veckobrev v.13
Veckan gick fort, det var både sol och snö men vi kan hoppas att vi får fint väder på måndag för att vi ska vara i skogen flera timmar.
I SO har vi pratat om våren och fåglarna som vi hör på morgonen när vi vaknar. Vi har pratat om gråsparv och domherre och skrivit fakta texter, ritat och färglagt bilder och lyssnat hur fåglarna låter. I svenska har vi jobbat med vår läsebok, skrivit sagor och lyssnat på högläsning.
I matte har vi fortsätt med addition och subtraktion t. ex. 218+16=?; 345+5=?; 187-9=? Vi har diskuterat problemlösningsuppgifter t.ex. Ivar är född år 2006. Hur många år fyller han år 2022?
V.15 är Påsklov. Skolan är stängt, fritids är öppen som vanlig.
Jag har redan skickat en mejl om måndag (3 april) nästa vecka. Jag påminner igen att ALLA SKA VARA PÅ SKOLAN SENAST 8.00. Blir man sen får man vara hos en annan klass. Vi ska åka kommunal bus så vi kan inte vänta om någon är försenad. Eleverna behöver vattenflaska, kläder efter väder och sittunderlag. Bekväma skor är viktiga när man ska gå långa stunder. Jag har sagt att det är ok att ta med sig fika ( bulle, kaka) men tänk att det ska inte innehålla några nötter. Lunch ska vi fixa. Eleverna får grillat korv och bröd. Har ni några frågor kan ni mejla till oss.
MVH Elena och Jenny

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *